De intake

In de intake staan jouw klachten centraal in samenhang met jouw patronen in denken, voelen en doen. We nemen hier de huidige omstandigheden door die van invloed zijn op jouw klachten, maar ook wil ik een beeld vormen van het ontstaan van deze patronen in jouw jeugd, jong-volwassenheid of -in sommige gevallen- trauma's. 

 

Bij de intake neem ik vragenlijsten af die een eerste meting geven van jouw klachten en patronen. Door deze vragenlijsten tijdens de behandeling en aan het einde van de behandeling te herhalen, krijgen we een indruk van de behaalde resultaten. Veel mensen hebben baat bij het werken met de vragenlijsten omdat ze overzicht geven in de chaos die de klachten soms kunnen veroorzaken.

Tijdens de intake neem ik ook de vragenlijst HoNOS+ af om type en zwaarte van je zorgvraag te bepalen en daarmee ook de verwachte behandelduur. Op regelmatige basis dien  ik deze vragenlijst opnieuw bij je af te nemen. Onder welk zorgvraagtype jij valt (meestal 1, 2, 3 of 4), wordt vermeld op je factuur. 

 

De samenhang tussen klachten, huidige en vroegere omstandigheden en patronen in denken, doen en voelen vormt de beschrijvende diagnose. Deze wordt opgenomen in het behandelplan. Daarop aansluitend worden ook jouw doelen besproken en beschreven. 

 

Om de zorg vergoed te krijgen moet er ook een DSM-classificatie gesteld worden. Voorbeelden van een DSM-classificatie zijn 'depressieve stoornis, ernstig' of 'Paniekstoornis' of 'Borderline persoonlijkheidsproblematiek'. Meer informatie hierover vind je bij psychische klachten en kosten en vergoeding

 

Na de intake gaat er een rapportage naar jouw huisarts/verwijzer tenzij je daar bezwaar tegen hebt. Indien nodig zal ik tijdens de behandeling overleg plegen met de huisarts of POH.